Wie ben ik?

DorotheaMijn naam is Dorothea en ik vertoef hier nu zo’n 56 jaar op planeet aarde. Ik ben nog steeds aan het wennen en vrijwel ieder dag leer ik een wereldse les betreffende het reilen en zeilen op deze plaats in het universum. Het lijkt mij er hier heel vreemd aan toe te gaan. Ik was alvast nooit van plan mij bij dit wereldse beweeg neer te leggen. Mijn bestaan op aarde was en is soms een ware uitdaging om met mijzelf in vrede en harmonie te leven. Wat een gedoe van aanpassen leek het soms om uiteindelijk in het dal van ellende vast te lopen.

MAAR

Er valt niets aan te passen.
Laat je voortaan niets meer wijs maken.
Je bent wijs en je past precies in wie je werkelijk bent.
Werkelijk, je bent wie je bent.’

Echter, zo eenvoudig ligt het ook weer niet en dat beseffen WIJ Nu samen méér dan ooit. Na onze geboorte of liever gezegd na onze indaling in het energieveld van planeet aarde is het wel aardig worstelen om de frequentie van het netwerk te herkennen. En dit is om van illusies te spreken.

Maar de bedoeling van mijn voorstelling ligt niet op dit terrein. Waar ik naar toe wil samen met jou is de ‘place to be’. Een plaats waar het subliem is om je te baden in het Licht van wie je bent. Ik ben van plan om al mijn coachees langzaam maar zeker mee te nemen naar een energieniveau van Her-inneren wie men werkelijk is!

‘Be yourself’

Ik verdiepte mij 30 jaar intens in spiritualiteit, esoterie, metafysica en in verdere ideeën verwant aan de new-agestromingen. Gedurende die periode was ik 10 jaar lid van de vrijmetselarij van de Rozenkruisers in België en Nederland waar ik eveneens werkzaam was als jeugdwerker. Ik was 15 jaar bestuurster van het Centrum voor bewustwording en zelfverdieping, voormalig centrum Theadoro vzw, het huidige Healinglight vzw. Gedurende 10 jaar heb ik daarnaast in Izegem mijn esoterische winkel Ganesha gehad. Honderden bezochten maandelijks de verschillende aangeboden activiteiten.

Ik was gedurende enkele jaren lesgeefster van de materie rond ‘Je kunt je leven helen’ en ‘De Kracht in Jezelf’ in samenwerking met Louise Hay, de Amerikaanse schrijfster van verschillende bestsellers rond healingwerk. Ook gaf ik les in steungroepen rond Jampolsky. Ter ondersteuning volgde ik inleidingscursussen van Bachremedies, shiatsu, reflexologie en metamorfosemassage. Ik onderging de inwijding tot het Reikimasterschap en een inwijding in de Grootmoedersenergie.

Daarnaast gaf ik een tiental jaren meditatiebegeleiding voor zowel het individu als voor groepen. Na een intens proces onder leiding van mijn innerlijke Meester via channeling kwam ik in een grote verdieping en zelfconfrontatie. Ik voelde mij genoodzaakt mijn centrumwerking tijdelijk stop te zetten om met mijzelf en de activiteiten op een helderder en unieker peil te komen, congruent aan wie ik ben en voor ogen had. Ik liet dan ook gedurende een aantal jaren elke vorm van studie en filosofische bewegingen achter mij en wijdde mij volledig aan het bereiken van een innerlijke rust en de verwerkelijking van mijn kinderdroom: schrijven.

In 2010/2011 begon ik aan de heropstart en nieuwe aanpak van mijn Healinglight centrumwerking via het naar voor laten treden van spirituele leraren en aanverwante profileringen. Via meerdere voorbeeldfuncties kwam ik tot de conclusie dat ik mijn eigen spirit en energie dien neer te zetten en uit te dragen, om als de gewenste voorbeeldfunctie te fungeren. En dit naar de woorden en diepe wijsheid en waarheid van een geliefde meester Mahatma Gandhi.

‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wenst te zien.’

Voorjaar 2012 voelde ik de nood groeien om mij nog enkel te richten tot het individu en het ondersteunen van zijn of haar evolutieproces. Op weg naar een leven vanuit meesterschap is de ultieme doelstelling, en dit onder de unieke begeleiding en ontmoeting met onze innerlijke Meester. Met de ontdekking van de magie van coaching ben ik langzaam maar zeker in mijn uniciteit aan het treden. Persoonlijke trajecten, coaching sessies en een intense studie via docenten, en een groeiend aanbod aan literatuur zorgen ervoor dat ik mij steeds dieper in de vaardigheden van coaching kan verdiepen. Een sleutelgegeven bood zich op die manier onverwacht aan en zo ontstond de huidige praktijk van Healinglight coaching.